کاربرد اینورترهای یاسکاوا

 

اینورتر دستگاهی الکتریکی است و نقش آن تبدیل جریان برق AC به DC است. منظور از برق DC جریان برق مستقیم و منظور از برق AC جریان متناوب است. جریان مستقیم پس از تبدیل به جریان متناوب می‌تواند با توجه به نیاز، در ولتاژ و فرکانس مناسب کنترل شود. در این مطلب درباره اصلی‌ترین کاربرد اینورترها توضیح خواهیم داد. پس با شرکت نیرونوین، نماینده فروش و خدمات پس از فروش محصولات یاسکاوا در ایران همراه باشید.

کلیاتی درباره کاربرد اینورترها

تمام حرکت‌هایی که با الکتروموتور صورت می‌گیرد، می‌تواند با اینورتر موتور کنترل شود. اینورتر دستگاه فاقد قطعه‌ی متحرک است. این دستگاه حرکات را هوشمندانه‌تر کرده و در کنترل کامل می‌آورد. کاربرد اینورترهای یاسکاوا واقعا متنوع و گسترده است. با مثال‌هایی ملموس بهتر متوجه کارایی این دستگاه خواهید شد. مثلا در یک هتل که از پمپ برای بهبود جریان آب استفاده می‌شود، می‌توان سرعت گردش پمپ را مبتنی بر میزان مصرف آب و تعداد شیرهای باز تنظیم کرد. به این ترتیب زمانی که مصرف کم است، از فشار بیش از حد پیشگیری می‌شود.

از دیگر کاربردها و مزایای اینورتر در لوازم خانگی می­توان به استفاده از آن در ماشین لباسشویی اشاره کرد. با کمک اینورتر می‌توان کارکرد کمپرسور یخچال را با توجه به مقدار مواد غذایی داخل یخچال تنظیم کرد. درمورد ماشین لباس‌شویی نیز می‌توان سرعت گردش را بر اساس حجم و وزن لباس‌ها با کمک اینورتر تنظیم نمود.

از نمونه کاربردهای اینورتر موتور می‌توان به سانتریفیوژ اشاره کرد. سانتریفیوژ‌ها درواقع موتورهایی با دور بالا هستند. کاربرد اینورتر، بالابردن دور موتور است تا بتوان ذرات ریز مواد را نیز از هم جدا کرد.

بسیاری از دستگاه‌های دیگر که فعالیت گشتاور ثابت دارند، مانند نوار نقاله، میکسر و موارد مشابه و همچنین دستگاه‌هایی مانند فن یا پمپ صنعتی که نوع فعالیت‌هایشان، توان ثابت یا گشتاور متغیر است، از انواع اینورتر صنعتی بهره‌مند هستند. اینک قدری جزئی‌تر به کاربرد اینورترها می‌پردازیم.

 

کاربرد اینورترهای یاسکاوا

 

کاربرد اینورترها در کاهش مصرف انرژی

کاهش مصرف انرژی یکی از راهکارهای کاهش هزینه‌ها و هم‌سو با اقتصاد مقاومتی است. در حال حاضر در حدود 65 درصد از مصرف انرژی در صنعت، به انرژی الکتریکی مربوط می‌شود. بسیاری از فعالان حوزه‌های گوناگون صنعت، به دنبال راه‌هایی برای افزایش راندمان دستگاه‌ها توأم با کاهش مصرف برق هستند.

طرز کار اینورتر موتور در کاهش مصرف برق به‌ویژه در فن‌ها و پمپ‌ها بسیار قابل توجه است. اینورترها کاهش مصرف انرژی را معمولا با افزایش راندمان موتور محقق می‌سازند. در واقع اینورترها با محاسبه و کنترل میزان توانی که باید در موتور اعمال شود، میزان برق مصرفی را نیز کنترل می‌کند و کاهش می‌دهد. گفته می‌شود با اینورترها می‌توان در مصرف برق تا هفتاد درصد صرفه‌جویی کرد. در ادامه مثالی از این کاربرد برای شما آورده شده است.

استفاده در پمپ­‌های صنعتی و ساختمانی

یکی از کاربردهای اصلی اینورتر صنعتی AC، برای پمپ‌های آب می باشد. از مزایای استفاده از اینورتر برای پمپ‌های آب کاهش هزینه نگهداری، بهینه‌سازی مصرف، صرفه‌جویی در مصرف انرژی و… می‌باشد. در بخشی که برای کنترل پمپ‌ها باید از موتورهای الکتریکی استفاده شود، برای دستیابی به مدیریت بهتر و نوآورانه سیستم باید راندمان انرژی و پایداری اقتصادی را در نظر گرفت. از این رو می‌توان تجربه صرفه‌جویی در مصرف انرژی با اینورتر صنعتی را درنظر گرفت. شاید بتوان اینورتر یاسکاوا را یکی از بهترین برندها در این زمینه دانست.

با استفاده از اینورتر می‌توانید مصرف انرژی را به طرز چشمگیری کاهش دهید. اینورتر صنعتی تمامی متغیرهای اساسی موتور مانند ولتاژ، جریان و سرعت نامی را کنترل می‌کند. این روند باعث کاهش هزینه در چرخه عمر سیستم می‌شود. اینورتر پمپ هنگام استفاده در یک سیستم استاندارد با موتور ثابت به دلیل عملکردهای خاص کنترل موتور، موجب صرفه‌جویی فوری و قابل توجه در انرژی می‌شود. با این حال راندمان بیشتری به دست خواهد آمد و بدین ترتیب راه‌حل‌های خوبی به دست می‌آید.

 

کاربرد اینورترهای یاسکاوا

 

افزایش طول عمر موتور و تجهیزات

اینورتر یا همان درایو می‌تواند فرکانس و ولتاژ کاری موتور را بطور بهینه کنترل کند. به همین دلیل یکی از مهم‌ترین کاربردهای اینورتر موتور را می‌توانیم حفاظت از آن دربرابر آسیب‌های ناشی از بار اضافه‌ی الکتریکی، اتصال فاز به فاز، ولتاژ پایین یا بالا و سایر آسیب‌های این‌ چنینی بدانیم. از آن‌جا که سرعت بهینه‌ی الکتروموتورها با اینورتر تنظیم می‌شود، طول عمر دستگاه‌ها افزایش می‌یابد.

کاربران دستگاه‌ها غالبا با مشکلاتی چون شوک‌های زمان استارت مواجه هستند. اینورتر با کاهش جریان برق در راه اندازی، مانع از ایجاد این شوک‌ها می‌شود. به همین دلیل عمر دستگاه‌ها افزایش می‌یابد. با راه‌اندازی نرم موتور، ضربات مکانیکی که در بخش‌های مختلف موتور در زمان راه‌اندازی وارد می‌شد، کاهش می‌یابد. به این ترتیب عمر تجهیزات و قطعات نیز افزایش خواهد یافت. یکی از جاهایی که در آن از اینورتر استفاده می‌شود آسانسور است که به اینورتر آسانسور معروف است. در ادامه به شما نمونه‌ای از این مورد را خواهیم گفت.

نوار نقاله

اینورتر موتور نوعی رگولاتور الکترونیکی است که در انواع نوار نقاله و بقیه سیستم‌های اینورتر صنعتی در جهت کنترل سرعت موتور و گشتاور AC با تغییر فرنکانس و ولتاژ ورودی موتور الکتریکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به دلیل اینکه اینورترها به کاربران اجازه می‌دهند تا سرعت و گشتاور موتور نقاله را مشخص کند، با شناسایی رفتارهای غیر عادی موتور، از خود واکنش نشان می‌دهد و با خاموش کردن تجهیزات قبل از بروز آسیب از آن‌ها محافظت می کند.

 

هوشمندسازی و برنامه‌ریزی حرکت موتور

کنترلی که اینورتر بر جریان برق دارد، به نوعی هوشمندسازی دستگاه منجر می‌شود. چنان که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، اینورتر می‌تواند دستگاه را از ورود بار اضافه و آسیب‌های مشابه حفظ کند. با وجود اینورتر نیازی به قطع منبع اصلی برق در هنگام خاموش و روشن کردن دستگاه نیست.

همچنین با توجه به مثال‌هایی که زده شد، اینورتر می‌تواند جریان را کاملا به کنترل در آورد و از فشارهای بیش از حد پیش‌گیری کند. اینورتر درکنار کنترلی که بر جریان برق دارد، سرعت و جهت حرکت موتور را بی‌ آنکه به کنداکتور یا سایر تجهیزات برقی نیاز باشد، تغییر می‌دهد . بنابراین کاربرد، اینورتر به نوعی با هوشمندسازی سیستم‌ها مرتبط است. در ادامه به مثالی از این بخش اشاره خواهیم کرد.

اینورتر آسانسور

اختراع دستگاهی به نام اینورتر موتور الکتریکی در دهه 60 میلادی باعث ایجاد تحول در زمینه کاربری از موتورها شد. اینورتر دستگاهی است که با کنترل سرعت چرخش موتور باعث بهبود حرکت و کنترل موتور می‌شود. در صنعت آسانسور، شروع به حرکت نرم و آرام، کنترل مناسب سرعت در بازه‌های زمانی مختلف از شروع به حرکت تا پایان حرکت، توقف نرم و… از اهمیت بالایی برخوردار است. به کمک اینورتر آسانسور می‌توان این موارد به همراه چندین موارد کنترلی و حفاظتی دیگر به راحتی و با تنظیم تنها چند پارامتر اینورتر صنعتی انجام داد. بصورتی که امروزه تقریبا هرجا که موتور استفاده شده، یک دستگاه اینورتر نیز در کنار موتور برای کنترل و بهبود حرکت موتور قرار داده شده است.

 

کاربرد اینورترهای یاسکاوا

کیفیت روند کار و تولید

راندمان بالای دستگاه‌ها و تجهیزات، قلب تپنده‌ی هر فعالیت تولیدی و صنعتی است. یکی دیگر از کاربرد اینورترهای یاسکاوا، افزایش راندمان کاری است. بسیاری از دستگاه‌ها، موتورها و تجهیزات برقی به دفعات در اثر شوک استارت یا وارد آمدن بار اضافه‌ی الکتریکی و ولتاژ ورودی بالا، دچار آسیب شده و از کار می‌افتند.

برخی مواقع ممکن است حتی نتوان عیب دستگاه را رفع کرد و این به معنای خسارتی عظیم است. حتی اگر چنان که در اکثر مواقع مشاهده می‌شود، دستگاه از دور خارج نشده باشد و تنها نیازمند تعمیر باشد، هزینه و زمانی که برای اصلاح و راه‌اندازی مجدد صرف می‌شود، ما را با زیان قابل توجهی روبه‌رو خواهد کرد.

از کاربردهای مهم اینورتر، کاهش این آسیب‌ها و گردش روان‌تر چرخه تولید و صنعت است. اینورتر می‌تواند با تنظیم و کنترل جریان برق و بهینه سازی مصرف انرژی، صرفه‌جویی قابل توجهی در زمان و هزینه‌های تعمیر و راه‌اندازی مجدد داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید